
En İyi Fare İlaçlama şirketi
Fare ilaçlama haşereler ile mücadele için en sık ve çok kullanılan bir yöntem olduğu bilinmektedir ve en iyi fare ilaçlama şirketi bu mücadelede size yardım edecektir. Fareler insanları gibi memeli bir türdür. Aynı türün içerisinde bulunduğumuz için fare ilaçlamada kullanılan maddeler insanları da etkilemektedir. Bu işlem yapılırken tavsiye edilen alanında uzaman kişi ya da kişiler dışında ilaçlama sırasında kimsenin olmamasıdır. Fareler bir alana yerleştikten sonra yılda en az 35 kere yavrulamaktadır. Bu olay yaşam alanları için oldukça büyük bir problemdir. Fareler genellikle tahıl, meyve ya da böceklerle beslenmektedir. Bu yüzden yaşam alanlarına oldukça sık yerleşmektedirler. Ayrıca farelerin yaşam alanına girmesi insan sağlığını tehdit etmektedir. Farelerin hanta adında bir virüs taşıdığı bilinmektedir. Ölüm riski taşımayan bu virüs yapılan araştırmalarca Türkiye’de batı ve orta Karadenizde nüfusun %74’lük kesiminde geçirildiğini ortaya koymaktadır.
Hanta virüsün belirtileri kadınlarda ve erkeklerde değişmektedir. Erkeklerde yorgunluk, ateş, kusma ve halsizlik gibi belirtiler gösterirken kadınlarda ise ciddi baş ağrısı, baş dönmesi ve halsizlik olarak gözükmektedir. Hanta virüsüne yakalınmış kişi tedavi altına alınmalıdır. Eğer tedavi altına alınmazsa bu böbrek yetmezliğine kadar birçok ciddi hastalığa yol açtığı bilinmektedir. hanta virüsü için bir aşı ya da ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Genellikle virüsün insan vücudunda gösterdiği belirtilere göre tedavi uygulanmaktadır.
Farelerin Zararları
Farelerin zararları arasında ilk sırada besinleri yemesi vardır. Özellikle tarlalara, ambarlara ve evlere yuva kurarak insanların besin kaynaklarına olan tahılları kemirerek kullanılamaz hale getirmektedirler. Doğada sürüler halinde bulunan fareler tarlalara dadanarak tarlaların verimini düşürmektedir. Aynı zamanda insan sağlığına oldukça zarar vermektedirler. Hanta virüs farelerde bulunan ve sıkça rastlanan bir virüstür. Fareler anatomisi için faydalı olan bu virüs insan anatomisi için oldukça zararlı bir virüs olduğu belirtilmektedir. Hanta virüsün genellikle fare idrarı ve dışkısından bulaşmakta olduğu bilinmektedir. Hanta virüse yakalanmak için fare idrarına ya da dışkısına temas etmenize gerek yoktur. Hanta virüs koku ile bulaştığı için fare dışkısı ya da idrarı koklarsanız Hanta virüse kapılma olasılığınız oldukça yüksektir. Hanta virüsün ölüm riski yoktur. Belirtileri ise baş dönmesi kusma ve ishal şeklinde gösterilmektedir.
Hıyarcıklı veba farelerin açtığı bir başka sağlık problemidir. Farelerin üzerindeki pireler tarafından insanlara bulaşmaktadır. Hıyarcıklı veba halk arasında kara ölüm olarak da bilinmektedir. Bunun sebebi ise hıyarcıklı veba hastalığının genellikle ölümle sonuçlanmasıdır. Hıyarcıklı Veba mikrobu kapıldıktan 3 ila 7 gün sonra kendini ateş, deri lekeleri, titreme, halsizlik, kan tükürme ve burun kanaması şeklinde belirtiler göstermektedir. Son olarak da Leptospiroz adında bir virüs bulaştırmaktadır. Fare kalıntılarının karıştığı toprak ve su yoluyla insanlara bulaşabilen bir hastalık olan Leptospiroz virüsü böbrek yetersizliğine ve akciğerlerde kanamaya sebep olabileceği bilinmektedir. Bu yüzden ölümcül sayılabilecek bir hastalık olarak değerlendirilmektedir. Belirtileri arasında ise Menenjit, Baş ağrısı, kas ağrısı ve akciğer kanaması gibi belirtileri bulunmaktadır.
Farelerle Mücadele
Farelerle mücadele için profesyonel destek almanız tavsiye edilmektedir. Ancak evde kendinizde farelerle mücadele edebilirsiniz. Fareler ile mücadele için ilk akla gelen yöntem kapandır. Ev faresi olarak bilinen fareler için kullanılması uygundur. Günümüzde fareler daha hızlı büyümekte ve üremektedir. Bundan dolayı kapan çok etkili bir yöntem olmaktan çıkmıştır. Farelerle mücadele için bir başka seçenekte yapışkan bantlardır. Yapışkan bantlar yardımıyla fareyi rahatlıkla yakılabilmektesinizdir. Ancak yapışkan bantlar belirli bir kiloya kadar olan farelerin yakalanmasında yardımcı olmaktadır. Kâğıt rulo ile de fare yakalandığı bilinmektedir. Kâğıt rulo ile fare yakalamak için detaylı bilgiyi internetten bulabilirsiniz. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte farelerin kaçırılması için özel bir cihaz üretilmiştir. Bu cihaz ses dalgaları yayarak fareleri kaçırmaktadır. Ayrıca farelerin hoşlanmadığı sesleri çıkartan bir cihazda bulunmaktadır.
Bu cihaz ede yaşayan kedi ve köpeklere de zarar vermemektedir. Bazı olaylar evdeki fare istilasının büyüklüğünü de gösterdiği bilinmektedir. Fareler yalnızca geceleri görülüyor ancak gündüz görülmemekteyse sayıları yüksek ihtimalle oldukça çok fazla artmamıştır. Tuzaklar, erken alınan önlemler ve fare yemleriyle kontrol edilebilmektedir. Ancak gün içinde birden çok fare, çok sayıda yeni dışkı veya yeni kemirme izleri bulunuyorsa büyük olasılıkla fare sayısı oldukça fazla artmıştır. Bu durumda evden fare nasıl uzaklaştırılır ve fare nasıl yok edilir sorularınıza kendiniz cevap aramak için geç kalmış olmaktasınızdır. Uzman bir yardım almak için mutlaka fare ilaçlama firmaları ile iletişime geçmeniz tavsiye edilmektedir.
Farelerin Eve Girmemesi İçin Alınan Önemler
Farelerin Eve Girmemesi İçin Alınan Önemler oldukça önemlidir. Fareleri evinizden uzak tutmak için yapabileceğiniz ilk işin bu hayvanların yaşama imkanlarını yok etmek olduğunu bilinmektedir. Farelerin eve girmesini önlemek için tüm çatlaklar, açıklıklar ve delikler metal veya çimento ile kapatılması gerekmektedir. Tüm kapı ve pencereler her daim düzgün bir şekilde kapanmaları da oldukça önemlidir. Gıdalar ise cam veya metal kaplarda, kapakları sıkıca kapatılarak saklanması tavsiye edilmektedir. Bununla beraber tüm yiyecek artıklarını mümkün olan en kısa sürede attığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Evde fare sorunu için oldukça tercih edilen yöntemlerden biri de kedi besleme olduğu bilinmektedir. Kediler içgüdüleri gereği fareleri yakalamak isteyecek ve fare sorununuzu çözeceklerdir. Ayrıca bu ev hayvanları farelerin çıkardığı ve insanların duyamadığı düşük frekanslı sesleri de duyabilmektedir. Kedinizin kullandığı kumun kokusu bile fareleri uzak tutmaya yetebildiği ayrıca bilinmektedir. Evde görebileceğiniz farelerden içerisinden daha rahatsız edici olanı tuvalette göreceğiniz faredir. Fareler iyi bir yüzücü ve tırmanıcı yapıya sahip olsalar da modern klozet sistemlerinden çıkmaları oldukça nadir görülmektedir. Yine de klozetten fare çıkmasını engellemek için tuvalet sisteminizin bunu önleyici olmasını talep etmeniz en doğru olanıdır. Alaturka tuvaletlerde ise tek yönlü açılan kapakçıklar taktırmak, istenmeyen bir fare ziyaretini engelleyecektir.
Fare Giren Evin Temizlenmesi
Fare giren evin temizlenmesi için profesyonel destek alınabilmektedir. Farelerle başa çıkmak için profesyonel yardım alabilirsiniz. Evinizi profesyonel olarak fare ilaçlatma firmasıyla ilaçlatırsanız sizin işinizde kolaylaşmış olacaktır. Fare ile mücadele ve fareden kurtulma yöntemleri ile ilgili birçok yönteme vardır. Evinizdeki fare istilasından kurtulduktan sonra fare giren ev nasıl temizlenir en merak edilen sorulardandır. Evinizdeki farelerden kurtulduktan sonra zeminleri ve tezgahların üstünü çamaşır suyu gibi güçlü bir temizleyici ile iyice silmeniz tavsiye edilmektedir. Böylece farelerin evinize getirdiği mikropların birçoğunu yok olmuş olacaktır. Farelerle mücadele için yapışkanla fare yakalamayı tercih ederseniz eğer yapışkanın halı veya kumaşa bulaşmamasına dikkat edilmemesi gerekmektedir. Fare yapışkanı zor lekelerden biri olup çıkarması oldukça zor olduğu bilinmektedir. Fareden kurtulmak için yapılan ilaçlama sonrası ev nasıl temizlenmelidir sorusu da çok sorulmaktadır. Haşere ve fare ilaçlama yöntemleri sıvı ve kokuludur ve sonrasında temizlik yapılması oldukça önemlidir. Özellikle mutfak dolaplarında günlük olarak kullanılan tabak çanaklar, iyice yıkanmalı, bol su yıkanmalıdır. Aynı şekilde günlük çamaşırlarınızı ve nevresim takımlarınızı da çamaşır makinesinde yine çamaşır suyu kullanarak yıkamanız tavsiye edilmektedir.